6 Mart 2010 Cumartesi

Mustafa Duyar

Mustafa Duyar, (d: 12 Aralık 1970 Yoncakaya Köyü Hatay, ö: 15 Şubat 1999 Afyon), Terör örgütü DHKP/C militanı İsmail Akkol'la birlikte 29 Eylül 1995'de İstanbul Maslak'ta İl Jandarma Alay Komutanlığı nizamiyesi önünde gece nöbeti tutan Serdar Öztürk ve Tarkan Yağcı isimli iki jandarma erini öldürdü.[1] 9 Ocak 1996'da DHKP/C militanları Fehriye Erdal ve İsmail Akkol'la birlikte Sabancı Merkezi'nde Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyotasa genel müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yi öldüren [2] DHKP/C militanı ve itirafçı.

15 Şubat 1999 tarihinde Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan bir isyanda Karagümrük çetesi mensuplarınca kaldığı 5/A koğuşunda tabancayla vurularak öldürüldü.

Duyar öldürüldükten sonra cezaevine girmeden önceki yaşantısına ilişkin el yazısıyla yazdığı 80 sayfalık anıları ve terörü lanetleyen sekiz karikatürü ortaya çıktı. Duyar, kitabının önsözünde anılarını neden kaleme aldığını şu sözlerle anlattı: "Terörü nasıl benimsediğimi ve neden seçtiğimi anlatmak kolay olmasa da bu sorunun cevabının benim özelimde sayıları küçümsenmeyecek oranda olan terör örgütü mensuplarının da bu yolu neden ve nasıl seçtiklerine bir cevap olacağına inanıyorum... Belki hikayelerin sonu farklı bitiyor. Ama konu terör olunca sonlar ne kadar farklı gibi görünse de, dikkatlice bakıldığında bütün farklı sonların finali hep aynı: Bitmeyen ayrılıklar, acılar, kan ve gözyaşı."

Hiç yorum yok:

Kategoriler

"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."
Mustafa Kemal ATATÜRK