6 Mart 2010 Cumartesi

Haydar Baş

İçişleri Bakanlığı, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul’un yaptığı incelemeler sonunda, Kadiri Tarikatı şeyhlerinden, TV kanalı sahibi Haydar Baş’ın akademik kariyer yapmadan "Prof. Dr." unvanı kullandığı ortaya çıktı.



YÖK Başkanı Kemal Gürüz imzalı ikinci yazı ise Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı’na gönderildi. Yazıda, Üniversitelerarası Kurul’un yaptığı incelemeye değinilerek, şu görüşlere yer verildi:

"İlgilinin bu unvanı Türk yükseköğretim kurumlarındaki çalışmaları dolayısıyla almadığı veya iddia ettiği gibi yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından almış olsa bile bu unvanın Türkiye’de geçerliliğinin belirlenmesi amacıyla Üniversitelerarası Kurul’a müracaat etmediği anlaşılmıştır.

... unvanın eşdeğerliliğinin tespit edilmesi amacıyla belgelerin istenmesi üzerine ilgilinin bu belgeleri vermeyeceği ve eşdeğerlilik başvurusunda bulunmayacağını belirtmesi nedeniyle profesör unvanını hak etmeden kullandığı sonucuna varılmıştır. Konunun Başkanlığınızca değerlendirilmesini arz ederim."

http://www.milliyet.com.tr/2002/04/07/guncel/gun01.html

Hiç yorum yok:

Kategoriler

"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."
Mustafa Kemal ATATÜRK